Kanguru_tr Sık Sorulan Sorular | Kanguru_tr

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

 

Sık Sorulan Sorular

1. Sınava kimler katılabilir?

Cevap: Sınava 3. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrenci katılabilir. 1. ve 2. sınıflar için Kanguru Matematik sınavı uygulanır ancak genel değerlendirme yapılmaz. İsteyen okullar için okul bazlı değerlendirme yapılır. 

2. Sınavın ödülleri nelerdir?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavı ödüllü bir sınavdır. Her seviyeden ilk  10’a giren öğrencilere matematik kampları, tablet bilgisayar, eğitim bursu gibi hediyeleri vardır. 

Sınava katılan her öğrenciye 

  1. Uluslararası katılım sertifikası verilecektir.

  2. Üzerinde sınavın amblemi ve ismi olan küçük zeka oyuları ve/veya kırtasiye ürünleri (kalem, cetvel vs.) hediye edilmektedir.

Ödüller; 

1) Mart sınavına katılan öğrencilerden %5'e giren öğrencilere Mayıs ayındaki Final Sınavına katılım sertifikası verilecektir.

2) Mayıs ayındaki Final sınavına katılan öğrencilerden ilk %20'ye giren öğrencilere "Başarı Sertifikası" verilecektir.

3) Her seviyeden ilk 10'a giren öğrencilere madalya verilecektir.

4) Her seviyeden ilk 3'e giren öğrencilere plaket verilecektir.

5) Her seviyeden ilk 3'e giren öğrencilerin okullarına başarı plaketi göderilecektir.

6) 3-4 ve 5-6 seviyelerinden 1. olan öğrencilere hediye çekleri  verilecektir.

7) 7-8 ve 9-10 ve 11.sınıf seviyelerinden 1. olan öğrenciler ise Avrupa'da düzenlenen Kanguru Matematik Kamplarına katılma hakkı kazanacaktır. Toplam 13 öğrenci.

8) 8-9-10 ve 11. sınıf seviyelerinden 2. olan öğrenciler Nesin Matematik Köyü Yaz Programlarına Burslu olarak katılacaktır. Toplam 6 öğrenci.

8) 11-12 seviyesinden birinci olan öğrenciye 10 ay boyunca ayda 200 TL toplamda 2000 TL Eğitim destek Bursu ödenecektir.

Birincilik Mayıs Ayındaki Final Sınavı sonucuna göre belli olacaktır. Final Sınavında eşit puan alan birden fazla birinci olduğunda o kişilerin Mart ayındaki Sınav puanları daha yüksek olan birinci olacaktır. Eğer yine eşitlik bozulmazsa 5 puanlık sorulardan yanlış sayısı az olan, yine eşitlik bozulmazsa 4 puanlık sorulardan yanlış az olan ve yine eşitlik bozulmazsa 3 puanlık sorulardan yanlışı az olan birinci kabul edilecektir. Hala eşitlik bozulmazsa öğrencilerin sınıf seviyelerine bakılacak, küçük sınıftaki birinci kabul edilecektir. Bu aşamada da eşitlik bozulmaz ise öğrencilerden doğum tarihine göre küçük olan birinci sayılacaktır.

9) Her seviyeden 2. ve 3. olan öğrencilerimize ise mp3 player ve Kulaklık ödüllerinden biri verilecektir. Puan eşitliği durumunda 2.'lik ve 3.'lük ödülü her seviye için en fazla 3 öğrenciye verilecektir.

10) 7. Ve 8. Sınıflar kategorisinde ve 9. - 10. Sınıflar kategorisinde birinci olan öğrenciler Uluslararası Kanguru Matematik Kampına katılma hakkı kazanacaklar.

11) Sınavlarda ilk 10’a giren öğrencilere Zeka Oyunları (Katamino, Abalone, Koridor vb. ) hediye edilecektir.

10- Sınava katılan öğrencilere, yukarıda sayılan ödüllerin dışında, sınavı düzenleyen Sınav Merkezi de ilave ödüller verebilir. 

3.  Sınavda ne tür sorular var?

Cevap: Kanguru Matematik Sınavlarında yaş seviyelerine uygun yaratıcı matematik soruları yer alıyor. Kanguru matematik soruları yaratıcılığınızı, problem çözme yeteneğinizi kullanabileceğiniz bir sınavdır. Bu anlamıyla ezberden uzak bir yapısı vardır. Öğrencileri düşünmeye sevk etmek ve çözerken zevk alabilecekleri bir şekilde sorular sormak amacındadır.

4. Sınava nerede girebilirim?

Cevap: Eğer Kanguru sınavını okulunuz kendi öğrencileri için uygulamıyorsa kayıt olurken "Sınav Merkezi" seçerek, seçtiğiniz okulda sınava girebilirsiniz. Kanguru Matematik sınavı tüm Türkiye'de çeşitli sınav merkezlerinde uygulanmaktadır.

5. Sınava katılım ücretli mi?

Cevap: Kanguru Matematik sınavına katılım için katılımcının kargo ve kırtasiye ücretlerinden oluşan maliyeti karşılaması istenir. Bu maliyet 2019 sınavı için 25 TL'dir ve herşey dahildir. Final sınavı için ayrıca ödeme yapılmaz, ücretsizdir.

6. Bir öğretmen olarak öğrencilerimi sınava nasıl kaydedebilirim?

Cevap: Sitemize Öğretmen kaydı yaptıktan sonra "excel şablonu"muzu kullanarak öğrencilerinizin hepsini tek seferde kaydedebilirsiniz. Okul Kayıt bölümündeki EXCEL şablonunu indirerek bu dosyaya eklediğiniz öğrencileri kayit@kanguru-tr.com mail adresine mail atmanız yeterlidir. 

7. Sınavı kendi okulumda düzenleyebilir miyim?

Cevap: Kanguru Matematik sınavına öğretmen kaydı yaparken "Kayıt Tipi" seçerken "OKUL" tercihini kullanarak sınavı kendi öğrencilerinize kendi okulunuzda uygulayabilirsiniz. Kayıt bölümündeki "Okul/Sınav Merkezi Başvuru Formu" isimli formu doldurarak öğretmen kaydınızı yapabilirsiniz. 

8. Bulunduğum bölgede Sınav Merkezi bulunmuyor, kendi okulumu Sınav Merkezi yapabilir miyim?

Cevap: Bulunduğunuz bölgede sınav merkezimiz yok ise Sınav Merkezimiz olabilirsiniz. Sınav Merkezi olmak için sitemizdeki Sınav Merkezi Başvuru Formunu doldurmanız yeterlidir. Sınav Merkezi olan okullar 23 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00'da sınava girmek üzere gelen öğrencilere sınavımızı uygulayarak "optik formları" tekrar bize tarayarak e-mail ile ya da kargo ile gönderirler. 

9. Sınav Merkezi olmanın avantajları nelerdir?

Cevap: Sınav Merkezi olan okulların logoları "Kanguru Matematik Türkiye" internet sayfamızın ön sayfasında yer alır. Sınava katılmak üzere öğrenciler okulunuza gelir.

10. Sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı mıdır?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik Sınavı MEB tarafından onaylı ve duyurusu yapılan bir sınavdır. Hem özel okulların hem de devlet okullarının sınava katılma, duyurusunu yapma, sınav merkezi olma noktasında, hiçbir engel yoktur.

11. Sınavı kendi okulumda uygulamak için herhangi bir sayı sınırı var mıdır?

Cevap: Sınavı kendi okulunuzda en az 20 kişiye uygulayabilirsiniz. 20 kişiden daha az sayıdaki katılımlarda dökümanların okula gönderimi için Kargo ücreti Okul tarafından karşılanır. Bir üst sınır ise yoktur. Sınavı okulunuzda uygulamak için kaydolurken herhangi bir azami öğrenci sınırı yoktur. 

12. Sınavı haftaiçi bir gün uygulayabilir miyiz?

Cevap: Evet, Kanguru Matematik sınavını kendi okulunuzdaki öğrencilerinize 22 Mart 2019 Cuma günü yani hafta içi uygulayabilirsiniz. Sınav Merkezlerimiz misafir öğrencilerine sınavı 23 Mart Cumartesi günü uygulamak zorundadır.

13. Danışma Kuruluna nasıl katılabilirim? 

 Danışma Kurulu, Kanguru Matematiğin ülkemizde uygulanması gereken tüm planlamaları yapan kuruldur, yani "mutfak"tır. Danışma Kurulu Kanguru Matematiğe destek olmak isteyen herkese açıktır. Danışma Kuruluna katılım için iletisim@kanguru-tr.com mail adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

14. Akademik Kurul nedir, nasıl katılabilirim? 

Akademik Kurul, Kanguru Matematik çalışmalarına destek vererek etkinliklerinde yer alan Akademisyenlerden oluşur. Akadeemik Kurula katılım için iletisim@kanguru-tr.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.